مقالات

کاربرد لاستیک و پلاستیک در صنعت از سال 1930 (موارد مصرف)

لاستیک و پلاستیک

کاربرد لاستیک و پلاستیک در صنعت از سال 1930 (موارد مصرف)

تولید لاستیک و پلاستیک:

تاریخچه تولید لاستیک و پلاستیک به سال 1930 می رسد که نئوپرن توسط دوپنت بدست آمد و امروزه از طریق ولکانیزاسیون (حرارت دادن با گوگرد) تولید می‌شود. تایلند-مالزی واندونزی از کشورهای پیشرو درتولید لاستیک هستند. لاستیک مصنوعی پنجمین ماده استراتژیک در جنگ جهانی دوم بود. لاستیک ها خاصیت الاستیکی دارند، مقاومت شیمیایی،سایشی و خاصیت عایق بودن باعث شده که کاربرد در زمینه خوردگی داشته باشند. با اسید کلریدریک سازگارند و به همین دلیل در لوله ها و تانک های فولادی استفاده می شوند. نرم هستند پس در شلنگها، نوارها، تسمه ها و تایر ماشین مصرف می شوند.

کاربرد لاستیک و پلاستیک در صنعت از سال 1930 (موارد مصرف)

انواع لاستیک و پلاستیک:

لاستیک ها: به دو دسته ی لاستیک طبیعی و لاستیک مصنوعی تقسیم می شوند. لاستیک طبیعی یا کائوچو طبیعی (لاستیک هند): از شیره درخت هوا و از پلیمر شدن هیدروکربن متیل و ایزوپرن (چون پیوند دوگانه دارد با گوگرد (s) واکنش داده ) تولید می‌شود. لاستیک طبیعی با افزایش گوگرد مقاومتر می شود.

پلاستیک ها چیستند؟

مواد آلی با وزن مولکولی بالا (اکثرا مصنوعی) هستند. ازفلزات و آلیاژها ضعیف تر و نرم تر ولی در برابر یونهای کلر و اسید کلریدریک مقاوم تر هستند. البته در برابر اسید نیتریک مقاومت کمتری دارند.

 پلاستیک ها به دو دسته ی ترموستها و ترموپلاست ها تقسیم می شوند:

1ترموست ها:
در اثر حرارت به قطعه ای یک پارچه تبدیل می شوند مثل: ملامین و شامل:
الف: سیلیکون ها (ماده تشکیل دهنده سیلیکوم و در ترکیبات قالبگیری – رزین های ورقه ای بکار می روند.
ب: پلی استرها (مقاومت بسیار بالایی دارند و در شیشه اتومبیل و قایق ها کاربرد دارند.)
پ : فنولیک ها (دربدنه رادیو، تلفن، پریز، پمپ، سر دلکو و غلطک ها بکار می روند.)
2ترموپلاست ها: با افزایش درجه حرارت نرم می شوند و وقتی حرارت از دست می دهند  سخت می شوند مثل: نایلون و شامل:
الف: فلوئوروکربن ها (مثل : تفلون که تا دمای 550 درجه فارنهایت مقاوم هستند.)
ب: پی وی سی (در ساخت لوله ها، اتصالات، دودکش و هواکش بکار می روند.)
پ: پلی پروپیلن (درساخت والو ها ، لوله و اتصالات بکار می روند.)

تفاوت لاستیک و پلاستیک:

شاید تفاوت لاستیک و پلاستیک ساده به نظر آید. لاستیک ها اغلب تیره رنگ و بسیار منعطف هستند از سوی دیگر پلاستیک ها معمولا نسبتا سخت و رنگی هستند. اما پلاستیک های مشکی رنگی که دارای انعطاف بالا نیز موجود هستند ضمن آن که لاستیک های سفید رنگ و رنگی نیز ساخته می شوند. 
1– خاصیت ارتجاعی لاستیک ها بیشتر است.
2- برجهندگی لاستیک ها بیشتر است.
3- در مجاورت با حلال ها لاستیک ها بشدت متورم می شوند. 
4- دانسیته لاستیک و پلاستیک متفاوت است. دانسیته پلاستیک ها بیشتر است. چند نمونه از چکش های جنس لاستیک و پلاستیک که درصنعت مخصوصا خودروسازی و تابلوسازی و برق کاربرد زیادی دارند عبارتند از: چکش لاستیکی یا ملت ( MALET HAMMER ) یا( RUBBER HAMMER ) در سایزهای 55-65-75 میلی متر موجود می‌باشد و بهترین چکش لاستیکی چکش لاستیکی است که حالت ارتجاعی نداشته باشد و اصطلاحا در کار بنشیند چون در غیر اینصورت در دراز مدت به بازوها و مچ دست صدمه وارد می کند. یکی از بهترین چکش های لاستیکی هازت آلمان با کد: 43-21 قطر 55 میلی متر و 1- 2143 قطر 65 میلی متر می باشد.

موارد مصرف لاستیک و پلاستیک در صنعت:

فرق لاستیک‌ و پلاستیک‌ زیاد است . لاستیک‌ و پلاستیک‌ ها چیزهایی هستند که هر روز از آنها استفاده می کنیم. لاستیک در حقیقت به یک بخش ضروری از زندگی همه ما تبدیل شده است. از متداول ترین مواد در صنایع مختلف لاستیک است. لاستیک ارزان قیمت است و می تواند در طیف گسترده ای از قطعات و محصولات تولید شود. لاستیک همچنین سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت است و این یک ویژگی  بسیارعالی است، زیرا سالانه بیش از 250 میلیون لاستیک دور ریخته می شود. صدها سال است که در صنعت خودرو نیز از لاستیک استفاده می شود .با توجه به اینکه وسایل نقلیه در معرض دمای مختلف و مواد شیمیایی مختلف قرار دارند، انتخاب ماده ای که بتواند در برابر محیط های خشن مقاومت کند، ضروری است.از لاستیک در ساخت توپ بولینگ – درساخت هواپیما – تجهیزات بیمارستانی – تولید اسباب بازی – شیلنگ پمپ بنزین –لاستیک بوتیل در آب بندی تانکر حمل گاز – لاستیک سیلیکون (مقاومت حرارتی بالا، 580 درجه فارنهایت) استفاده می شود. چکش پلاستیکی: PLASTIC HAMMER درصنعت مخصوصا صنعت خودرو و خدمات پس از فروش خودرو ترانسفورماتور – ژنراتور و برق کاربرد فراوانی دارد. (چون باید درعین اینکه ضربه محکمی وارد می کند نباید اثر تخریبی داشته باشد.). یکی از برندهای خوب هازت آلمان با کدهای ذیل می باشد: 1951-27    1951-32   1951-4-    1952-40    1952-50  
پلاستیک در ساخت و ساز عمدتا برای مهر و موم، پروفیل (پنجره و درب)، لوله ها، کابل ها، پوشش کف و عایق استفاده می شود. به طور بالقوه  پلاستیک ها به دلیل عدم پوسیدگی، زنگ زدگی و یا نیاز به رنگ آمیزی مجدد منظم، کاربردهای بیشتری دارند، دارای استحکام با کمبود وزن هستند، به راحتی قابل شکل گیری هستند و وزن سبک آنها را قادر می سازد تا به راحتی حمل و نقل شوند. امروزه صنعت پلاستیک دستخوش تغییرات و پیشرفت های زیادی شده و صنایع متعددی بدلیل راندمان بالا، نسبت بالای مقاومت به وزن، دوام، مقاومت در برابر خوردگی و پوسیدگی، خاصیت عایق و… استفاده از آن را مقرون بصرفه می دانند. پلاستیک ها را توسط ریختن در قالب، فرم دادن، اکستروژن و نورد تولید می کنند و به صورت قطعات توپر، روکش، پوشش، اسفنج، الیاف و لایه های نازک وجود دارند.

در باره تکنو ماشین ابزار:

تکنو ماشین ابزار پیشرو در ارایه ابزارهای لاستیک و پلاستیک، دستی، پنوماتیک، هیدرولیک و تجهیزات با کیفیت و کاربردهای حرفه ای است. فنی مهندسی تکنوماشین ابزار در زمینه ارایه ابزارهای استاندارد با نشان بین المللی TUV –VDE  و…..در صنایع خودروسازی، نفت و گاز، پتروشیمی، راهسازی، موتورسیکلت، صنایع مونتاژ وصنایع هوایی می‌باشد. این واحد بازرگانی چند نمونه از بهترین ابزارهای سراسر دنیا را انتخاب نموده و دارای چند نمایندگی از شرکتهای معتبر در ایران است.
مثل: هازت آلمان، ایرگا اسپانیا، هایکو آلمان، کوکن ژاپن (KOKEN)، کوکن ژاپن (KUKEN) در زمینه ابزار بادی، فورزای‌اسپانیا بعنوان ساپلایر و بعضی از برندها مثل میتوتویو ژاپنی، هلیوس آلمان، گدور آلمان، سونیک هلند.این واحد بازرگانی دارای طیف گسترده ای از ابزار با بیش از 3000 نوع ابزار و تجهیزات را ارایه می دهد. گروه تکنوماشین ابزار با انتخاب بیش از 20 تولیدکننده مطرح در جهان در زمینه ابزارهای دستی و…….فعالیت دارد.
با ما تماس بگیرید.👌

چند نمونه از چکش های لاستیک و پلاستیک تکنو ماشین ابزار: 

   
                        لاستیک و پلاستیکلاستیک و پلاستیک

لاستیک و پلاستیکچکش پلاستیکی هایکو